BejelentésHonvéd Nyugdíjas Klub Szabadszállás
"Nem csak a húszéveseké a világ..."

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Hírek
XI. Honvédtalálkozó

2015. július 10-én rendezzük meg hagyományos találkozónkat, melyen ismét találkozhatnak a Szabadszálláson a laktanyákban szolgált katonák, polgári- és közalkalmazottak, valamint hozzátartozóik...

tovább >>


Közgyűlés

Klubunk vezetősége 2015. február 27-én 15 órától számol be a 2014 évi tevékenységéről és ismerteti a 2015-re tervezett feladatait. Minden tagot szeretettel vár az elnökség

tovább >>


X. Helyőrségi Honvéd Találkozó

Új rovat nyílt a találkozó megrendezésével, lebonyolításával kapcsolatos hírek, események megjelenítésére. A rovatban már olvasható a program, letölthető a meghívó és a regisztrációs lap.

tovább >>


Múzeum költöztetése

24.én sikeresen átköltöztettük a kiállítási anyagot....

tovább >>


Kitüntetés a Honvédelem Napján

Udvarnoki János barátunk a Magyar Honvédelem Napja alkalmából kitüntetést vehetett át a közigazgatási államtitkártól

tovább >>


Május 19 - Május 21

Végh Ferenc életmű-könyve jelent meg május 19-én, május 21 pedig a Magyar Honvédelem napja. Bővebben a hivatkozásra kattintva

tovább >>


Bővült a honlap

Holczmann Misi összeállított egy anyagot a tüzérosztály helyőrségbe településével, megalakulásával, működésével kapcsolatban egészen a felszámolásig. Néhány kép is csatolva.

tovább >>


BEOSZ

Segélyezési lehetőség és BEOSZ hírek a honlapon

tovább >>


Petőfi túra

Szombaton, 5-én klubunk tagjai közel 20 fővel indulnak, hogy gyalogosan teljesítsék nagy költőnk nevével fémjelzett emléktúra különböző távjait.

Elismerés

Március 15. alkalmából katonai elismerésben részesült klubunk két tagja...

tovább >>


Évzáró-évnyitó taggyűlés

Sikeresen és eredményesen lebonyolításra került a nyugdíjas klub előző évet értékelő és a 2014-es év feladatait meghatározó "évzáró-évnyitó" taggyűlése.

tovább >>


Városi Nőnapi ünnepség

Március 8-án 16 órától a József Attila Közösségi Házban, a közösségi házzal együttműködve szervezzük meg a városi nőnapot. A rendezvényre minden hölgyet szeretettel várunk. HNYK elnöksége

Beszámoló közgyűlés

A Honvéd Nyugdíjas Klub éves, beszámoló közgyűlése 2014. február 21-én 15 órától...

tovább >>


Honvédségi lakásügyek..

Honvédségi lakásban bármely jogcímen lakókat érintheti a Magyar Honvédség által kiadott tájékoztatás a lakások használatával, megvásárlásával kapcsolatban. Többet olvashatsz a hírekben megtalálható hivatkozásra kattintva.

tovább >>


Túra a Szekszárdi dombságban

A BARTINA-32 teljesítménytúrán vett részt csapatunk 20145. január 18-án....

tovább >>


BARTINA-3

Klubunk kis csapata január 18-án ismét nekivág egy 32 km-es túrának. Most a Szekszárdi-dombság a cél...

tovább >>


Elfogyott a fürdőbelépő

Már a nyitás napján több ezer pályázat érkezett....

tovább >>


Polgármesteri évértékelő

Január 8-án Dr. Báldy Zoltán polgármester értékelte az elmúlt év eredményeit és szólt a város előtt álló feladatokról is

tovább >>


Polgármesteri évértékelés

Dr. Báldy Zoltán, Szabadszállás Város polgármestere január 8-án megtartásra kerülő év értékelésén vesz rész a klub elnöke a polgármesteri hivatalban. Az ott elhangzottakról és a DAR évzáró rendezvényének tapasztalatairól a januári vezetőségi ülésen és klubnapon ad tájékoztatást elnökünk

DAR értekezlet

A BEOSZ DAR vezetősége 2013. december 18-án tartja évzáró rendezvényét, melyen feldolgozásra kerülnek a régió szervezetei ez évi munkájának tapasztalatai, valamint a következő év kiemelkedő feladatai is. A rendezvényen klubunkat az elnök képviseli.

Teljesítménytúra

December 8-án a Felső Bakonyban a "Bakonyi mikulás 2013" teljesítménytúrán a 32-km-es távot teljesítette csapatunk. (Bővebben a www.baratokfc.5mp.eu honlapon)


Linkek 


Nording walking az egészségért... január 10, 2016
A nordic walking - magyarul északi séta vagy síjárás - tulajdonképpen botokkal végzett gyaloglást jelent. A különleges gyaloglótechnikát a finn sífutók kezdték gyakorolni, hogy nyáron is formában maradjanak.
A ma már számos országban népszerű mozgásformát eleinte a feledékenyek sportjának csúfolták. A gúnyolódók szerint ugyanis a nordic walking pont úgy néz ki, mintha a sífutók otthon felejtették volna a léceiket. De mondjanak bármit az élcelődők, a nordic walking az egyik legjobb módszer az állóképesség növelésére. Részletek itt.

Változnak a nyugdíjak ... április 22, 2015
A 2016. évi költségvetés tervszámairól tartott tájékoztatót tegnap Varga Mihály, aki többek között beszél a tőkehús ÁFA-jának 5%-ra csökkentéséről, a 16-ról 15%-ra csökkenő SZJA-ról, de azt is elmondta, hogy várhatóan 1,5-2%-al emelkedhetnek a nyugdíjak a következő év elejétől. Részletek itt.

Az őrült gyalogos... január 24, 2015
Gyalogosként is sok vakmerő, őrült, felelőtlen dolgot elkövethetünk a közlekedés során, de egy forgalmas út közepén, hosszan sétálni kiemelkedő mutatvány. A feldúltan lépkedő hölgy mintha függetlenítette volna magát a körülötte lévő világtól, és gondolkodás nélkül sétál be a kereszteződésbe, ahol igen magas eséllyel gázolhatták volna el. Katt ide a videó megtekintéséhez.

Egészség-kalkulátorok... január 24, 2015
Ahogy idősödünk, annál inkább foglalkoztat bennünket az egészségi állapotunk. Ide kattintva számos, a jelenlegi fizikai-egészségi állapotunkkal kapcsolatos tesztet ismerhet meg, végezhet el.

Kényelmes ágy... január 24, 2015
Az egészséges élet alappillére a kielégítő alvás. Napjainkban egyre inkább hangsúlyos szerepet kap a megfelelő fekvőhely kialakítása. Ha belegondolunk a napunk 24 órájából optimális esetben 8 órát alvással töltünk, ami az életünk egyharmadát jelenti. A témával kapcsolatban többet tudhatsz meg a következő cikkből.

 

ERZSÉBET-program-2015... január 09, 2015
Megjelent a 2015. évi pályázati lehetőség üdülésre, fürdő látogatás támogatására nyugdíjasok, nagycsaládosok stb. részére. A pályázati feltételek hasonlóak a 2014. évihez, de talán a keretösszegen emeltek 30 %-ot. Részletek a Pályázatfigyelő oldalán

Pályázat társasházak felújítására... január 09, 2015

Alig két éves késéssel megjelent a 4-60 lakásos társasházakra, lakászszövetkezetekre vonatkozó energia-hatékonyságot célzó pályázat, melyre a szabadszállási társasházak is nyújthatnak be pályázatot (bár nem egyszerű) Részletekért kattints ide!

Így változik a nyugdíj ezévtől... január 09, 2015

A tervezettől elmaradva, csak 1,8 %-al emelkednek a nyugdíjak január 1-től és, hogy mi változik még, azt elolvashatod a HOSZ oldalán ide kattintva.

Azok a gyönyörű 80-as évek... november 09, 2014

Ebben a téli hidegben jól esik egy kicsit nosztalgiázni. Nézd meg ezt az összeállítást

Szüreti bál 1986-ban Szabadszálláson... november 09, 2014

A minap a fészbúkon találkoztam ezzel a feltöltött filmmel. Nagyon jó visszaemlékezni az akkori arcokra .... Itt nézheted meg

Tudta?... november 09, 2014

Ön tudta, hogy milyen betegségek után lehet adókedvezményt igénybevenni? Ha nem .... Itt olvasható

Fokhagyma pucolás egyszerűen... november 09, 2014

A fokhagyma az egyik legkedveltebb és legegészségesebb fűszernövényünk, de, akik a trükköt nem ismerik bajban vannak, amikor több gerezdet meg kell tisztítani. Nekik nyújt segítséget a következő cikk.... Itt olvasható

Az élet fűszerének tartják... november 09, 2014

Gyulladáscsökkentő, vírus- és baktériumölő, fertőtlenítő hatású, lázcsillapító. A gyomorbántalmakra a létező legjobb gyógyír, serkenti az emésztést, visszafogja a gyomorsav termelődést, felfúvódás, bélgörcsök esetén is bevethető. Indiában például rendszeres fogyasztásával magyarázzák, hogy a bélrendszert érintő daganatos megbetegedések száma gyakorlatilag nulla, vagy igen elenyésző.... A kurkumáról itt olvashatsz bővebben

Mire elég a nyugdíj... november 09, 2014

Öregségi nyugdíj címén átlagosan havi 116 ezer forintra lehet számítani hazánkban; a férfiak járandósága érdemben magasabb, mint a nőké. A vásárlóerőt tekintve az uniós sereghajtók közé tartozunk: egy osztrák nyugdíjasnak 2,5-szer több árura és szolgáltatásra futja, mint egy magyarnak.... Részletekért Katt ide

74 évre emelhetik a nyugdíjkorhatárt... november 09, 2014

Szerencsére nem nálunk, hanem a Man-szigeten Katt ide

Miért halnak korábban a férfiak november 09, 2014

Egy nemrég megtartott "apakonferencia" tapasztalatairól olvashatsz ide kattintva.

Idősek világnapja... szeptember 30, 2014

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁ - vá. Fontolgattam magamban, hogy miért is eshetett októberre ennek az ünnepnek a jelölése, megünneplése. Talán, mert az emberes évekhez az emberes hónap illik legjobban!

Hasonlíthatjuk az életünket a négy évszakhoz, a napszakokhoz, de talán a legszebben mégis, egy fa szimbolizálja. Először még kis magonc, cseperedve csemete, majd sudár lesz a termete, tele lesz zöld levelekkel, rügyekkel, virágba borul, termést hoz, lehullajtja a sárguló leveleit, majd téli álmot alszik. Mi most hol is tartunk? A levélhullajtásnál, ami ősszel történik.
Ősz van a természetben, és ősz van az életutunkban is. Minden évszaknak, és ugyanúgy minden évnek megvan a maga saját csodája, csak észre kell vennünk, oda kell rá figyelnünk! Az ősz gyönyörű! Még bőven simogat minket a napsugár. Ilyenkor csodálatos színben tündököl a természet. Gazdagon bánik ecsetjével, csak úgy tobzódnak a bíborra, cinóberre, kárminra, okkersárgára, rozsda-bronz barnára, narancsra, rőtes-vörhenyesre festett bokrok, fakoronák, és a színes falevelek zizzenve, forogva-pörögve hullanak le. Ebben az időszakban van a betakarítás is, így az ősz kosara tele van a beérett gyümölcsökkel, a mogyoróval, a mandulával és a dióval. Ízük, zamatuk az egész év ízét, zamatát, illatát sejteti magában. Ha belegondolunk a mi életünk is erről szólt. Felneveltük, útjára bocsájtottuk gyerekeinket. Van, akiket körüldongnak a süvöltő unokák hangos hadai. Ott aztán van ricsaj, és a boldogan vállalt szolgálat is tovább folytatódik. Lehet ennél magasztosabb dolog a világon, mint új életeket terelgetni az útjukon? Mi is az élet értelme? Maga az élet megértése, megélése és a leglényegesebb az élet továbbadása. Ez történik az egész univerzumban, s ez viszi tovább a világot.

Hogy sokszor nehéz volt! Ki mondta, hogy könnyű lesz? De mit ér az, ha az ölünkbe hullnak a javak? Mennyire értékeljük azt, amiért nem kell megküzdenünk? S hogy értek kudarcok? Persze, de a kudarc magában hordoz egy újabb esélyt, és egy hatalmas tanítást. Sokszor a megtett utunk sokkal, de sokkal értékesebb volt, mint amit elértünk, mert próbára tettük magunkat. Voltak benne örömök, és buktatók, amin elbuktunk, de felálltunk. S ez a lényeg! Ezektől erősödtünk meg, ez adott további lendületet a haladáshoz.
Mi még a feladatunk? Az összegyűjtött javainkkal, erőinkkel jól sáfárkodjunk, hogy minden évnek, hónapnak, hétnek, napnak, órának, percnek és pillanatnak a varázsát vegyük észre, és élvezzük az élet aszúját, amit csepegtet – mert bizony csepegteti! –, csak kortyolni kell megtanulnunk! Egyszerűen csak éljünk, például úgy, mint egy virág.
Mindig létezik kapaszkodó. Mint ahogy a jó magában hordozza a rosszat is, ugyanúgy a rossz is magában rejti a jót. Lehet, hogy abban a pillanatban nem vesszük ezt észre, nem kell észrevennünk, mert nem azt az utat kell járnunk. De később az is feltárulkozik előttünk, mert minden itt van a szemünk előtt, majd ha szükségünk lesz rá, akkor fogjuk csak meglátni, ugyanis a képek mindig összeállnak. Az élet megéléséhez nélkülözhetetlen a türelem és az alázat is.

De azt is el kell ismerni, hogy az ősz is lehet borús, bánatos, szomorú, latyakos, és ugyanígy vagyunk ezzel mi is. Ilyenkor már csendesül az életnek színes, tarka, örvénylő, forgó kavalkádja. Már nem tudunk olyan könnyedén és gyorsan mozogni, hol itt fáj, hol ott fáj, és bizony sokszor sokat költünk a gyógyszerekre is, de szívünk az nem öregszik! Ott éppen azok a lurkók vagyunk, és bizony, bizony mindannyiunk szívében ott lapul az a copfos, pörgős-szoknyás, csicsergő, csivitelő kislány, vagy az a kemény, hetyke, „ki ha én nem” legényke, akik valamikor voltunk. S valljuk be őszintén, hogy időnként éppen úgy el is tudunk keseredni, és kétségbe tudunk esni, de tudunk röpködni a boldogságtól is. Most is sok-sok bolondságra rá lehetne minket venni, mint annak idején. Ki az, aki közülünk nem ropná a táncot órákon át – tán még egész éjszaka is! –, vagy úszná át a Dunát, a Tiszát, vagy futnánk zsákban, vagy ennénk a felakasztott lekváros fánkot keresvén a fogunkkal és a nyelvünkkel a forintot elgémberedett nyakkal, és lehet, hogy lisztet is fújnánk egy-egy tábla csokiért, illetve az áhított győzelemért. Legszívesebben ugrálnánk, és bármilyen csacskaságot megcsinálnánk. És miért nem csináljuk? Mi az, ami visszatart minket, mi az, ami megváltozott? Hát nem a szívünk és nem a lelkünk, mert az mindig fiatal marad, igaz időnként az is megfárad! Így már csak a fantáziánk játszik, vagy a régi emlékeket emlegetjük, mert olyan jó abban egy kicsit lubickolni, elidőzgetni. Ámbár amikor egymás között vagyunk, és nem figyelnek a fiatal megrovó szemek, akkor aztán…! Mert bizony, de hamar tudnak ítélkezni, hogy ebben a korban mi illik és mi nem! S mondják: „Nézd már azt az öreget, hát nem röhejes!” Áh, de honnan is tudnák, hogy mi mit érzünk, hiszen még nem élték meg ezt a kort! – Majd megtudják ők is!

Többször jutott már az eszembe, hogy talán azért nincsen az időseknek olyan tekintélyük, mint régen volt, mert úgy felgyorsult a világ. Mi keményen megéltünk egy elektronikai forradalmat. Bizony kapkodhatjuk a fejünket. Nem is olyan régen, amikor gyerekek voltunk akkor voltak az első TV adások, és azóta hol járunk már! Közülünk majdnem mindenkinek van mobiltelefonja, és többen használjuk, és álmélkodunk a számítógép által kitárult világon. Hát tényleg egy csoda! Mi aztán tudjuk értékelni, ezt a csodabogár masinát! Hogy az miket tud, és még mi mindent feltárt a tudomány!
És itt van a megfejtés kulcsa is! Most nem tőlünk kérdeznek, nem mi adjuk át a tudásunkat, hanem mi faggatjuk a fiatalokat, a gyerekeinket, az unokáinkat. Azok a csepp kis emberkék, már ügyesebben kezelik, és gyorsabban kiigazodnak az új herkentyűkön, mint mi. Pedig igyekszünk lépést tartani a rohanó világgal, még ha kissé lassabb is a ritmusunk, mert arra már rájöttünk, hogy felesleges annyira sietni.

Megvívtuk az életnek nagy, merész csatáit. A léleknek viharai lassan lecsendesültek. Kérgeink kérgesebbek, vastagabbak lettek. Sebeink lassan behegedtek. Már ritkábban csinálunk bolhából elefántot. Tudjuk, hogy mindennek megvan az ára, és azt is megtapasztaltuk, hogy amit rémítőnek ítélünk meg estefelé, azt a reggel megoldható köntösben visszaadja nékünk. Az élet adta tapasztalataink idővel zöldszárba szökkenve bölcsességgé nemesedtek. Rég elsajátítottuk már, hogy magunk teremtette világunkban élünk, s csak rajtunk múlik, hogy miként formáljuk. Fiatalon kincsét, becsét nem érezvén sokszor pazarlóan, tékozlóan bántunk életünkkel. Néha siettettük a dolgokat, nem hagytuk, hogy beérjenek, hogy bukéjuk, aromájuk legyen. Ízetlenül fogyasztottuk és ezért ért minket időnként keserűség és csalódás. Bizony volt, hogy nem követtük azt a bölcsességet, hogy „Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt”

TOP-10 érdekes hír a Magyar Néphadseregről augusztus 15, 2014

Érdekes tényeket olvashatsz az MN-ről a Szeretlek Magyarország honlapján ide kattintva.

Focival és túrával is emlékeztünk... július 19, 2014

A Honvéd Nyugdíjas Klub sport és túra szakága stílszerűen egy túraútvonal átadásával, teljesítménytúra szervezésével és a Szabadszállási Városi Napok programjai között már hagyományosnak tekinthető kispályás labdarúgó torna megszervezésével emlékezett a katonai helyőrség felszámolásának 10. éves és az MN 7038 alakulat megszüntetésének 25. éves évfordulójára. Részletek a baratok fc honlapjának oldalain.

Jubileumi honvédtalálkozó, hatalmas sikerrel... július 19, 2014
Nem várt létszámú részvevővel, közel 500 fővel került megrendezésre a X. jubileumi honvédtalálkozó. Részletek a találkozó munkalapján.

Saját facebook oldala is van a STRÁZSA honvéd teljesítménytúrának... június 9, 2014
Elkészült a klubunk által megszervezésre kerülő honvéd teljesítménytúra oldala a facebook-on. Ami a túrával kapcsolatos mindent megtalálhatsz az oldalon, észrevételeket tehetsz, képeket tölthetsz fel, részt vehetsz az előkészítésben.

Minden segítségre számítunk a jelzésfestés során 06. 14-15-én és a túra közvetlen előkészítése, lebonyolítása során 07.3-4-5-6-án.

Kezdődik a foci vb... június 9, 2014
12-én kezdetét veszi az év fociőrülete, a világ legjelentősebb sportrendezvénye. A VB-ről minden információt, sorsolást, eredményeket, tabellát megtalálsz a www.vb2014.com oldalon

Június 30 a határidő... június 9, 2014
Harc a parlagfű ellen. Kemény büntetésre számíthat, aki nem fordít figyelmet a telkén megjelenő veszélyes gyom irtására. Részletek..

Mire számíthatnak a devizahitelesek... június 9, 2014
Vajon a Kormány milyen mértékig veszi figyelembe a közismert precedens per eredményét, mit várhatunk a Kúria jogegységi döntésétől? Részletek..

Étkezés után ne moss azonnal fogat... június 9, 2014
Azt javasolják, hogy különösen, ha savas élelmiszert fogyasztunk, ne mossuk meg azonnal a fogunkat. Részletek..

Ismét az ízületi gyulladásokról... június 9, 2014
A sokízületi betegségről nézhetsz meg egy tájékoztató filmet a FEMINA honlapján. Részletek..

Egy változat!?, hogy a nyugdíj előteremtésére... június 9, 2014
A Népesedési Kerekasztal dolgozott ki egy elgondolást, hogy elősegítse a népesedés javulását. Számos kérdést vet fel a javaslat. Mi van, ha valakinek nem lehet gyermeke pl. Részletek..

Csökkent a nyugdíjasok száma... május 29, 2014
Az év első negyedében megállt a nyugdíjrendszerbe belépők száma, sőt a nyugdíjasok száma, ha csak kis mértékben is, de csökkent. Ez utóbbi a beinduló korhatáremelés következménye. A nyugdíjak messze az infláció felett emelkedtek, a legnagyobb összegű nyugdíjat továbbra is a volt fegyveres dolgozók kapják. Itt olvashatsz róla.

Óriási siker volt a HMFEST... május 29, 2014

Az előzetes értékelések alapján óriási sikernek minősítette a fesztivál "főparancsnoka" a május 23-25. között, a Biczó csárdánál megrendezett hagyományőrző fesztivált. Itt olvashatsz róla.

Hogyan lehet több nyugdíjad... május 27, 2014

Az ado.hu-n jelent meg egy tanulmány arról, hogy milyen módszerekkel tudjuk biztosítani a majdani nyugdíjunk mértékét, milyen lehetőségek közül választhatunk. Itt olvashatsz róla.

Újabb pénzügyi rezsicsökkentés... május 27, 2014

A biztosítókkal egyeztetve költségkorlátozást vezet be az MNB a most már adókedvezményt élvező nyugdíjbiztosításoknál, ezzel garantálva, hogy ne vigyék el az ügyfelek befektetésének aránytalanul nagy részét a biztosítói költségek. Az ajánlás már július 1-jétől érvényes. Itt olvashatsz róla.

Lehet, hogy túl sok méreganyag került a szervezetedbe?... május 27, 2014

Az alábbi oldalra ellátogatva arról olvashatsz, milyen jelei vannak, ha túl sok méreg gyűlt fel a szervezetedben. Katt ide

Itt a friss zöldségek időszaka... május 27, 2014

Sok friss zöldséget találunk a kertben, vagy a piacon, így kézenfekvő, hogy ezek kerüljenek az asztalra, mondjuk egy gyors és könnyű tésztasaláta formájában. A FEMINA.hu recept-javaslatát itt olvashatod.

Tovább él-e, aki fűbe harap május 26, 2014

Az egészséges életmód híveinek számolniuk kell azzal, hogy a kizárólag növényi eredetű táplálékok mérgező anyagokat is tartalmaznak. Gondot okozhat az is, hogy csak néhány nyomelem hasznosul elég hatékonyan. A világszerte hódító vegetáriánus életforma előnyeiről, hátrányairól olvashatnak a vital.hu oldalán megjelent cikkben.

"Vég(h)elszámoláS" május 18, 2014
Végh Ferenc nyugállományú vezérezredes, aki 1989-ben, 25 éve zárta be a szabadszállási MN 7038 önálló harckocsi dandár kapuit - mint a katonai szervezet parancsnoka -, május 19-én mutatta be rendkívül gazdag katonai és diplomáciai életpályája során összegyűjtött tapasztalatai felhasználásával készült "VéghelszámoláS - A korszakváltás katonája" címmel megjelent könyvét.

A bemutatón a korábbi vezérkarfőnökök, diplomaták és számos ismerős jelenlétében Dr. Benkő Tibor vezérezredes ajánlotta a könyvet az olvasók figyelmébe.
A bemutató során Végh tábornok dedikálta is az érdeklődőknek könyvét. 

Az eseményen készült filmet ide kattintva tekintheted meg, illetve itt ellátogathatsz a honvédelem.hu oldalára. Ha online szeretnéd megrendelni a könyvet a Zrinyi Média oldalán megteheted.

Május 21. a Magyar Honvédelem napja május 18, 2014
1992-től minden év május 21-e a Magyar Honvédelem Napja, mely napon Buda várának 1849-es visszavételéről emlékeznek meg. A várnegyed déli részén található Dísz téren emelték 1893-ban a Honvéd-szobrot a budai hősök emlékére. A szobor egy zászlót tartó, harcba rohanó fiatal katonát ábrázol, a talapzaton található felírás: „1849. május 21. Szabad hazáért!”.

Ebben az évben a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepsége május 20-án, kedden kerül lebonyolításra, melyre klubunk is kapott meghívást.... Folytatás május 20-án.

Ironman és a bevásárlókosár május 18, 2014
Kirepülnek a gyerekek, jönnek az unokák, a nyugdíj – és a lehangoltság. A gyerekek ugyanis elfoglaltak, nem érnek rá, a saját karrierből már bőven elég volt, a kapcsolatok beszűkülnek, az egészség megroggyan, és rázuhan az emberre az érzés, hogy a biológiai életének így alig van perspektívája. Innen szép nyerni, és a 66 éves, hétunokás nagymama bizony nyert,

nem is akármit: a 2013-as év veterán sportolója díjat duatlonból. Tovább a cikkre

FARIKAL... május 18, 2014

Ez nem elírás, hanem gey igazi, finom káposztás bárányragu Norvégiából. Katt ide a recepthez

Így moshatod tisztára a mosógépedet... május 18, 2014

A házi praktikák sorozatban olvashatsz a címben szereplő témáról. Továbblépés a cikkre

Számtalan tévhit a magas vérnyomásról... május 18, 2014

A "wbbeteg" honlapjára ellátogatva olvashatsz néhány, a mai napig fennálló tévhit igazság-alapjáról a magas vérnyomással kapcsolatban. Továbblépés a cikkre

Vasárnap döntenek az egymilliós minimálbérről... május 18, 2014

Ja, persze nem nálunk, hanem Svájcban..Ide klikk.

Ereink egészsége... május 4, 2014

A szív- és érrendszeri betegségek egyre több embert érintenek, szinte már népbetegségnek számítanak. Közvetetten az életmóddal, közvetlenül pedig leginkább érelmeszesedéssel áll összefüggésben az infarktus kialakulása..Ide klikk.

Szerelem és sex a Székelyeknél... május 4, 2014

Budapesten járt a Szerelempatak című dokumentumfilm két szereplője, Jula néni és Veronka néni. Érzik a sikert, örülnek neki, és büszkék rá. Most már szinte küldetésüknek tekintik, hogy felvilágosítsák az embereket arról, milyen volt a szexuális élete egy székely parasztasszonynak a huszadik század közepén.Ide klikk.

Soha ne adj tejet a kiskutyádnak május 4, 2014

Színarany potyog a az égből... május 4, 2014

Sokan vannak, akik nem rendelkeznek kerttel, vagy nem használják ki annak előnyit a családi büdzsé egyenlegének javítása érdekében. Néhány hasznos információt olvashatsz az FN24 oldalán megjelent cikkből, ha ide klikkelsz.

Naponta frissülő aktuális híreket olvashatsz "nyugdíj" kulcsszóra, ha ide klikkelsz... április 13, 2014

 

Rezsicsökkentés bármi áron... április 13, 2014

Komoly veszélynek teheti ki magát, aki csak a fizetendő rezsire van tekintettel egy épületkorszerűsítésnél. Gyakran fordulnak elő betegségek, de balesetek is, melyek a nem szakszerűen végrehajtott energiacsökkentésre vezethetők vissza. Tovább a cikkre...

Nincs frissítés a WINDOWS XP-hez... április 13, 2014

Ha valaki figyelmen kívül hagyta a hírt... Április 8-tól a Microsoft nem készít automatikus frissítéseket az xp operációs rendszerhez, tehát az bármikor "támadhatóvá" válik. Aki Win.xp-t használ, valamilyen megoldást kell találnia a rendszerének frissítésére. Tovább a cikkre...

Tudtad? Idős nőkkel miért jobb randizni... április 13, 2014

Ha eddig nem voltál tisztában ezzel a ténnyel, most olvashatsz egy tanulmányt. Tovább a cikkre...

Jönnek az első hosszú hétvégék... április 4, 2014
... és vele együtt megszaporodnak a betörések, az üresen álló lakások feltörése is. Hogyan védekezzünk, erről ír cikkében a pénzcentrum. Tovább a cikkre...

Mit adtak nekünk a szovjetek április 4, 2014
Hosszú éveken keresztül ünnepeltük április 4-ét felszabadulásunk ünnepeként. Valójában nem is ekkor szabadultunk fel... és mit köszönhetünk még  a szovjeteknek erről olvashatsz ha ide kattintassz...

Felénk csak pandzsírnak hívjuk április 1, 2014
A hivatalos nevén kövér porcsínnak hívott növényt dühösen próbáljuk a kiskertből kiirtani, pedig az alábbiakban olvasható tanulmány szerint számos, egészséges felhasználási lehetősége van Tovább a cikkre...

A nyugdíj nem tűnt el csak átalakult április 1, 2014
Nem hozott megtakarítást a korhatár előtti és a szolgálati nyugdíj megszüntetése.Tovább a cikkre...

Itt a garantált nyugdíjpénz március 25, 2014
Az énpénzem.hu szerint újabb és újabb nyugdíjbiztosítások jelennek meg, miután januártól 20 százalékos adójóváírást adnak a befizetések után az öngondoskodóknak.Tovább a cikkre...

Egészséges "nasik" liszt, tojás és cukor nélkül március 25, 2014
A címben szereplő élelmiszerek elhagyása nem csak nagy lépést jelent az egészségesebb táplálkozás irányába, de új ízek megjelenésével is jár. A recepteket ide kattintva olvashatod el...

Mit tehetünk a penész ellen március 25, 2014
A penész a háziasszonyok legnagyobb réme. Leggyakrabban ott üte fel a fejét, ahol a legnagyobb a páratartalom. Mit tehetünk? Tovább a cikkre...

Megváltozott az özvegyi jog is... március 25, 2014
Március 15-el hatályba lépett az új Polgári Törvénykönyv az 1960-as, közel 170-szer módosított korábbi helyett. Számos új szabályozással találkozhatunk az új Ptk.-ban, többek között megváltozott az özvegyi jog is. A továbbiakban nem a teljes örökségre szerez haszonélvezetet az özvegy... Bővebben...

Petőfi túra március 17, 2014
Hogy mi a túrázás, sport, életmód, csak hasznos időtöltés? Talán valamennyi és életkortól függetlenül lehet végezni. 
Április 5-én kerül megrendezésre a Petőfi emléktúra különböző távokon, melyek közül mindenki választhat magának megfelelőt. A 20 km-es távon minden előkészület nélkül is el lehet indulni. Bővebben...

Palacsinta másképp... március 17, 2014
Gyenge gyomrúaknak semmiképpen nem ajánlható a következők szerint elkészítendő finomság. Tovább...

A herpesz az örök ellenség. Vagy mégsem??? március 17, 2014
A herpesz egy igen fájdalmas és zavaró hólyagokkal járó betegség akár az ajkakon, akár a nemi szerveken jelentkezik. Azonban van rá homeopátiás megoldás, Többet tudhatsz meg Dr. Sebő Zsuzsanna, gyermekgyógyász videoklipjéből

3 mFt a kezdő, fiatal vállalkozóknak március 17, 2014
Április 30-ig lehet jelentkezni közép-magyarországi fiataloknak a most 830 millió forinttal megemelt, eredetileg 7 milliárd forintos keretösszegű programra, amit a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból finanszíroznak. A programra azok a 18-35 év közötti fiatalok pályázhatnak, akiknek még nincs vállalkozásuk, sem tulajdonrészük más cégben. A programban részt vevők első ütemben, júniustól képzést kapnak, majd ősztől segítséget az üzleti tervük elkészítéséhez. Részletekért látogasd meg a honlapot

Illatos és szaftos ebéd 25 perc alatt március 10, 2014

Ha a húst már beszerezted, tulajdonképpen alig fél óra alatt isteni finomság díszeleghet az asztalon, ami gyakorlatilag bármilyen körettel finom, tálalhatod krumplival, salátával, rizzsel vagy tésztával. Tovább a FEMINA oldalára

A végtagzsibbadás lehetséges okai március 10, 2014
A zsibbadás gyakori panasz, melynek korrekt leírása legtöbbször nagyon nehéz. Mégis nagyon fontos, hogy a zsibbadásérzés jellegét minél jobban körülhatároljuk, mert a jó leírás fontos támpontot jelent az orvosnak, aki ez alapján hamarabb rátalálhat a kiváltó okra. Részletek itt..

Mit tudhatsz meg a bankszámla kivonatból? március 10, 2014
A bankszámlakivonat rengeteg információt tartalmaz, ezért érdemes rendszeresen átnézni. Persze ha el is szánjuk rá magunkat, értelmezése nem egy esetben okozhat némi fejtörést. Zárolt összeg, elérhető egyenleg, fedezethiány… csupán néhány kifejezés, ami nem biztos, hogy magától értetődő. Tovább a bankmonitor honlapjára

 

Mikor jön a márciusi nyugdíj? március 3, 2014
Mikor jön a márciusi nyugdíj. Aki számlára kéri az jövő héten szerdán (12-én) biztosan megkapja, akinek a postás hozza az egy kicsit később jut nyugdíjához. Részleteket itt olvashatja...

Milyen számlát válasszak? március 3, 2014
Biztos, hogy a nyugdíjas bankszámla a legjobb a nyugdíjasnak? Nem minden esetben. A bankmonitor cikke segít eligazodni, hogy milyen esetben, milyen számlát célszerű választani. Katt ide a részletekért...

Meggondolatlan szülők február 27, 2014
Csaernus Imre újabb videója arról, hogyan okozhatnak a szülők maradandó sérülést gyermekeiknek. A videót itt nézheted meg.

Military hipszter fesztivál a Biczó csárdában február 27, 2014

A 29 éve óriási sikerrel megrendezésre kerülő dél-angliai War and Peace Show mintájára az ikonikus főszervező Bob Fleming részvételével, az I. Világháború kezdetének 100. évfordulója alkalmából a hazai Európai Parlamenti Választások hétvégéjén egy Hungaroring pályányi területen kerül megrendezésre az első magyarországi Military Hipszter Fesztivál. A rendezvény a Hősök Napja, a Honvédelem Napja és a Nemzetközi Gyermeknap tiszteletére kerül lebonyolításra

 


-A rendezvény honlapját ide kattintva éred el.
-
Itt a rendezvény facebook oldalát éred el.
-Ide kattintva megnézheted a népszerűsítő videót

Néhány tipp az aljas bűnözőkkel szemben idősebbeknek február 21, 2014

Továbbra is aljas trükköket bevetve fosztják ki az idős embereket saját otthonukban. Hiába hallani egyre gyakrabban arról, hogy milyen hamis indokokkal jutnak be a lakásokba, az emberek újra és újra bedőlnek a csalóknak. Mit lehet tenni, és mi a teendő, ha már megtörtént a baj...

Mire készüljenek a magyar fiatalok külföldön... február 21, 2014
A hollandok újító szemléletűek, a britek konzervatívak, a spanyolok önzetlenek. Erre is figyeljünk, ha külföldre mennénk dolgozni. Az ELTE Kutatóközpont cikkét a Profession.hu tette közzé

Van, aki meghal és van, aki megdöglik.. február 21, 2014
Dr. Csernus Imre pszichiáter egyedi stílusa miatt igencsak megosztó személyiség. Egy időben egy kereskedelmi tévécsatornán kamerák előtt analizálta a bevállalós pácienseket. Azóta, a csak Dokiként emlegetett pszichiáter könyvet írt többek között a nőkről, a férfiakról és a párkapcsolatról is. Dr. Csernus Imre videofelvételei alatt garantáltan nem fog unatkozni, hiszen a tőle megszokott stílusban, hol kiabálva, hol dühösen, hol pedig megértően segít a kérdezőnek kiigazodni az élet sűrűjében. A videó ide kattintva tekinthető meg

Ásványvizet üvegből, vagy műanyag palackból..  február 21, 2014
A következő videót megnézve néhány érvet olvashatunk amellett, hogy miért célszerű a PET palackból üveg edénybe átönteni az ásványvizet. Katt ide.

Kókusz a csodafegyver  február 21, 2014

Nem hiába nevezik a kókusz fát az élet fájának. Feltölt energiával, elősegíti az emésztést, jó a bőrnek, a hajnak. Többet tudhatsz meg a style.hu oldaláról

Ha egy hűséges társra van szükséged

február 16, 2014
Társaság, biztonság, mozgásigény kielégítése. Kutatások tucatjai szólnak arról, hogy egy kutya társasága elősegíti az ember (különösen idősebb korban) életminőségét. De milyen kutyát válasszak?? Katt ide,

Nyugtalan láb szindróma február 14, 2014
Gondoltad volna, hogy az alvási zavar mögött akár ez a ritkán felismerhető, de a tudósok szerint az emberek 10 %-ánál jelen lévő  rendellenesség is állhat. Olvasd el a cikket

Több, mint 9 md. ember él a Földön... február 14, 2014
Eszünkbe jutott már, hogyan élnek majd gyermekeink, unokánk, milyen lesz a világ 2050-ben. Ha egy kicsit fantáziálni szeretnél, ehhez segít az THE ECONOMIST szakértői által készített tanulmány, amit itt olvashatsz

Depresszió kialakulásának okai február 14, 2014
Nem kell ahhoz idősnek lenni, már fiatalon is jelentkezhetnek a depresszió tünetei. Kialakulásának nincs egyetlen oka, de számos tényező befolyásolhatja kialakulását Ide kattintva olvashatsz bővebben erről a betegségről

Beszámoló taggyűlés, nőnap február 11, 2014
A beszámoló taggyűlés február 21-én 15 órától a József Attila Közösségi Házban, majd az azt követő vacsora az AUTOMIX vendéglőben kerül megrendezésre.

A Városi Nőnapi rendezvény 2014. március 8-án 16 órakor kerül megrendezésre a József Attila Közösségi Házban, melyre szeretettel várjuk hölgy tagjainkat.

A gazdák 80 %-ának nincs szakképesítése!!! február 11, 2014
Ezt a megdöbbentő adatot a HSH által végzett felmérés hozta. Több mint 8000 gazdasági társaság és több mint 480 ezer egyéni gazdálkodó foglalkozik mezőgazdasági tevékenységgel.... A felmérés eredményéről itt olvashatsz

Dolgoztunk már eleget február 11, 2014
A magyar nyugdíjasok legtöbb idejét az alvás tölti ki, ezt követi a TV nézés és a háztartási munka... A KSH melmérésének eredményét ide kattintva olvashatod

A munkavállalók az államtól várják a nyugdíjat február 11, 2014
Magyarországon a megkérdezettek 78 %-a mondja, hogy a nyugdíj biztosítása az állam feladata, de 88 % véli úgy, hogy mire eléri a nyugdíjkorhatárt már nem lesz állami nyugdíj. Tovább...

Pénzügyi rezsicsökkentés letudva február 11, 2014
Érdekes cikket olvashat a bankkártyás készpéz felvételről és ami mögötte van, ha ide kattint.

Korai nyugdíjba vonulás 8 titka február 6, 2014
Billy és Akaisha Kaderli a hatvanas éveik elején járnak, ám már több mint két évtizede "nyugdíjban vannak". Mindketten átlag feletti jövedelemmel rendelkeztek korábban, ám nem csak emiatt tudtak korán otthagyni munkahelyüket. Nyolc tippet adnak arra, hogyan lehet korán nyugdíjba menni. Ide kattintva olvashatsz többet...

Így álljunk talpra, ha megszűnt a munkahelyünk február 6, 2014
Van, aki már a felmondás kézhezvételének a napján képes új állást keresni, mások viszont hetekig-hónapokig nem tudnak magukhoz térni az elbocsátás miatt érzett fájdalomból. Részletek itt...

5 dolog, amit soha ne vegyél a szádbafebruár 6, 2014
A kóla meg a chips nemcsak a derékbőségeden hagyhat nyomot, hanem bizony a mosolyodon. Ide kattintva bővebben olvashatsz a témáról

Nyolc eszköz, ami zabálja az áramot február 6, 2014
Számos praktika létezik, hogyan lehet csökkenteni az energia fogyasztást Részletek itt

Hol a legolcsóbb a lakásár február 4, 2014

Készítettek egy érdekes felmérést, hogy melyik országban lehet legolcsóbban lakást vanni, illetve a béreket is figyelembe véve hol, mennyit kell dolgozni egy lakás megvásárlásához. Részletek itt

Nótaszóra fosztották a kacsatollat februar 3, 2014
14. alkalommal rendezte meg a hagyományőrző tollfosztást Botfán az Őszirózsák Nyugdíjas Klub. Tovább a zalaonline-ra..

Szolgálati idő, jogosultsági idő...februar 3, 2014
A nyugdíjbiztosító szolgálati idő és jogosultsági idő egyeztetéséről és igazolásáról szóló szolgáltatásának kereteit a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 96/B-96/E §-ai határozzák meg. Az Országo Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatót tett közzé az eligazodás érdekében...

Honvédségi lakáslízing részletei január 27th, 2014
Az FHB már közzé is tette a honvédségi alkalmazottak lakáshoz jutásának részletes feltételeit. Nem csak honvédségi lakás vásárlására van lehetőség!!! Részletekért katt ide

Ígéretek és fizetésemelés a rendőröknek január 27th, 2014
Lakáshoz jutást, életpálya modellt ígért Orbán a rendőrök közül a tiszthelyettesi állománynak...írja a privát bankár

Változások az ATV műsorrendjében január 27th, 2014
Hétfőtől megváltozok az ATV műsorrendje, melyről itt olvashatsz bővebben

A hét szakácsa lett Heléna  január 27th, 2014
Hírek, információk, érdekességA HÉT szakácsa címet nyerte el hihetetlen receptjeivel, ráadásul cukor nélkül. A részletekért kattints ide

Hogyan jön össze az őstermelő nyugdíja január 27th, 2014
Vajon mit vesznek figyelembe az őstermelők nyugdíjmegállapítása során. Erről olvashatsz az adózóna honlapján

Mennyit kell spórolni a nyugdíjhoz  január 27th, 2014
Köztudott, hogy a jelenlgi formában nyugdíjrendszerünk 30-40 év múlva összeomolhat. Hogy a mai fiatalabbaknak mennyit kellene spórolni, hogy kiegészítsék nyugdíjukat erről itt olvashatsz...

Üdülési támogatás nyugdíjasoknak
Még van lehetőség az ERZSÉBET program keretében üdülési támogatásra pályázni nyugdíjasok részére. Tovább a pályázatra

Honvédségi lakásügyek aktuális kérdései január 23st, 2014
A még aktív-, vagy szolgálati lakással kapcsolatos kérdések iránt érdeklődő olvasók részére egy a napokban megjelent tájékoztató olvasható ide kattintva, illetve ide kattintva letöltheted a HM és az OTP által megkötött lakáslízing megállapodást, valamint itt olvashatsz a lakástakarék HM-es megoldásáról

Számos kedvezmény megszűnik az OTP-nél január 21st, 2014
A Magyar Hírlap keddi cikke szerint több akciós készpénzfelvételi lehetőség is megszűnik az OTP Banknál, és további hét pénzügyi szolgáltató is bejelentette már, hogy emelkednek náluk a számlavezetéssel kapcsolatos költségek.Tovább a vg.hu cikkére!

Történelmi lecke járulékosoknak (is)

január 21st, 2014
Menjünk vissza a rendszerváltozás idejére. A borostás arcú, nyakba hulló hajú Orbán Viktor azt mondta 1990 őszén a magyar parlamentben, hogy : „ A kormány  hazudott.”  Antall József miniszterelnök pedig (némiképp szerencsétlen megfogalmazással ) azt, hogy „ A kormány szava nem úri becsületszó.”Tovább »

Kemény ősz jön az őstermelőkre január 20th, 2014
A választások után az új kormányra hárul az előreláthatóan konfliktusos üzemgazdasági törvény megalkotása, amely uniós nyomásra jelentősen megnyirbálná az őstermelők előjogait. A mintegy 350 ezer főt kitevő őstermelői körre jelenleg alig vonatkoznak kötelezettségek. Tovább a vg.hu cikkére!

Doni hősökre emlékezve
Végre kimondhatjuk: a 2. magyar hadsereg katonái nem csak idegen érdekekért, hanem hazájukért is harcoltak; a hazájukért adták életüket - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a második világháború magyar hősei; az 1943-es doni-katasztrófa áldozatai tiszteletére, a Doni Emlékkápolnánál, Pákozdon rendezett megemlékezésen, január 12-én, vasárnap. Tovább a HM honlapjára...

Van-e reális veszélye a nyugdíjak adóztatásának
Reméljük, nincs, de Németországban az új adótörvény szerint már a közepes nyugdíjjal rendelkezőknek is személyi jövedelemadót kell fizetni. A Világgazdaság hírét itt olvashatod

Védelem az idősebbeknek
Az új fogyasztó-védelmi törvény szabályozza a termékbemutatók lebonyolítását és a telefonos ügyfélszolgálatok működését is Bővebben itt...

Adójóváírás: így jársz jól a nyugdíjpénztárral
Az időskori anyagi biztonság megteremtéséről még a munkával töltött évek alatt el kell kezdenie gondoskodnia mindenkinek. Az önkéntes nyugdíjpénztárral nem csak a saját félretett pénzed gyűlik, az kiegészülhet több tízezer forint adójóváírással is évente. Megmutatjuk, hogyan!

Igényelj fürdőbelépő támogatást
Az Erzsébet-program keretében az MNÜA (Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány) támogatást nyújt nyugdíjasoknak az ország közel 60 gyógyfürdőjébe való - akár 30--szor - eljutásához. Ide kattintva olvashatsz bővebben róla és ha segítségre van szükséged szólj!!!!

Téli receptek

Télen, a meleg lakásban, a pattogó tűz hangja mellett mindíg kedve támad az embernek egy kis sütésre-főzésre. Ha ötletet keresel klikkelj ide

Újdonságok az idei ERZSÉBET-programban

Új lehetőségek a nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők részére a 2014. évi pályázatokban. Katt ide a részletekért

Érkezik az emelt nyugdíj

Kiket illet meg az emelés, mekkora az öregségi nyugdíj, az árvaellátás teljes összege Bővebb információt ide kattintva olvashatsz

Korkedvezményes nyugdíj: Mit hoz a jövő?

Az MNO cikkéből ide kattintva megtudhatod...

A FIDESZ és a Kormány 2014-ben is a nyugdíjasok pártján áll...

Budapest, 2013. december 28., szombat (MTI) – A kormány a nyugdíjasok mellett áll 2014-ben is, mint ahogy a kormányváltás óta mindig, így a nyugdíjak jövőre is megőrzik értéküket – jelentette ki Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szombati sajtótájékoztatóján. Tovább a MON honlapján megjelent cikkre...

Napi egy alma...

A Kertlap.hu új, naponta frissülő oldalt indított, ahol most az alma koleszterin csökkentő hatásáról, de akár a dióbél tárolásáról is olvashatsz, ha ide klikkelsz.

Nem jogsértők a devizahiteles szerződések...

Hét, a deviza hitelekkel kapcsolatos kérdésben döntött a Kúria, a döntésekkel kapcsolatban ahogy az várható is volt rendkívüli módon megoszlanak a vélemények. Különösen a Kormány elégedetlen...., tehát még nincs eldöntve semmi, várhatunk az illetékesek következő lépésére. Bővebben itt olvashatsz a témáról

További rezsicsökkentés 2014-ben

A Kormány további rezsicsökkentési terveiről beszélt Rogán a Parlamentben, talán a villany- és a gáz árának csökkentése is várható. A csökkentéssel, de főleg a melldöngető indoklással azonban nem mindenki ért egyet. Az origóban megjelent cikket és a kommenteket ide kattintva olvashatod.

Kártyázni jóóó!

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a kártyázás a középkor óta szinte mindig jelen volt a magyar emberek életében. Családi, baráti beszélgetéseken, a katonák kényszerből, vagy önként együtt töltött idejében szívesen fordultak a kártya játék valamely válfajához.
Az alsóbb rétegek általában a magyar kártyával, a közép rétegek szívesebben a tarokk-, majd a francia kártyával játszottak, játszanak.
Ha érdekel a kártya-, illetve a kártya játék törénete nézd meg az alábbi kisfilmet, amit a honvédség katonai filmstúdiója készített

Hogyan keverjük a lapot...

Gyógyszer, vagy orvosság a pálinka...

Pálinkatúra - Mert szereted, mert disznót vágsz, mert hideg van, mert unatkozol, mert csak öt perc múlva jön a busz...... Hidd el, sokkal jobban fog csúszni - és kevésbé ártani - , ha néhány valódi indokkal győzöd meg magad Katt ide a videó megtekintéséhez

2,4 %-al emelik a nyugdíjakat január 1-től

Már a kormány elé került az az előterjesztés, amelynek alapján januártól 2,4 százalékkal megemelik a nyugdíjakat – írja a Népszabadság.

Az intézkedés a lap szerint összesen 2,8 millió ember érint, az öregségi nyugdíjasok átlagban havi 2520 forinttal, a 370 ezer korábban rokkantnyugdíjas átlagosan havi 2140 forinttal számíthat több pénzre januártól. A korhatár előtti ellátásban részesülők a nyugdíjemeléssel megegyező mértékű emelést kapnak, ez átlagosan havi 3360 forint. .... ugrás az ORIGÓ cikkére

Nyilatkozni kell az ingyenes készpénzfelvételről

A neten már vasárnaptól, személyesen pedig hétfőtől igényelhetik a számlatulajdonosok a havi kétszeri, összesen 150 ezer forintos ingyenes  készpénzfelvétel lehetőségét a pénzintézeteknél. A kedvezmény februártól él, aki lecsúszik a január 20.-i bejelentési határidőről, csak később veheti igénybe az ingyenes szolgáltatást. A kedvezményt egy banknál, egy számlára lehet érvényesíteni. A Bankszövetség becslése szerint az intézkedés 42 milliárddal rövidíti meg a pénzintézeteket. .... ugrás az ORIGÓ cikkére, melyben sok hasznos infót találsz,

Megkezdődik a csatornaépítés Szabadszálláson

Évtizedes előkészítést követően 2013. decemberében megkezdődik a szennyvíz csatornahálózat kiépítése Városunkban.

Ide kattintva megnézheted a Polgármester által levezetett lakossági fórumról készült videót.

ADVENT

Advent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti. ... tovább a WIKIPEDIA oldalára

Ide kattintva egy szép bemutatót tölthetsz le és tekinthetsz meg
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!