BejelentésHonvéd Nyugdíjas Klub Szabadszállás
"Nem csak a húszéveseké a világ..."

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Hírek
XI. Honvédtalálkozó

2015. július 10-én rendezzük meg hagyományos találkozónkat, melyen ismét találkozhatnak a Szabadszálláson a laktanyákban szolgált katonák, polgári- és közalkalmazottak, valamint hozzátartozóik...

tovább >>


Közgyűlés

Klubunk vezetősége 2015. február 27-én 15 órától számol be a 2014 évi tevékenységéről és ismerteti a 2015-re tervezett feladatait. Minden tagot szeretettel vár az elnökség

tovább >>


X. Helyőrségi Honvéd Találkozó

Új rovat nyílt a találkozó megrendezésével, lebonyolításával kapcsolatos hírek, események megjelenítésére. A rovatban már olvasható a program, letölthető a meghívó és a regisztrációs lap.

tovább >>


Múzeum költöztetése

24.én sikeresen átköltöztettük a kiállítási anyagot....

tovább >>


Kitüntetés a Honvédelem Napján

Udvarnoki János barátunk a Magyar Honvédelem Napja alkalmából kitüntetést vehetett át a közigazgatási államtitkártól

tovább >>


Május 19 - Május 21

Végh Ferenc életmű-könyve jelent meg május 19-én, május 21 pedig a Magyar Honvédelem napja. Bővebben a hivatkozásra kattintva

tovább >>


Bővült a honlap

Holczmann Misi összeállított egy anyagot a tüzérosztály helyőrségbe településével, megalakulásával, működésével kapcsolatban egészen a felszámolásig. Néhány kép is csatolva.

tovább >>


BEOSZ

Segélyezési lehetőség és BEOSZ hírek a honlapon

tovább >>


Petőfi túra

Szombaton, 5-én klubunk tagjai közel 20 fővel indulnak, hogy gyalogosan teljesítsék nagy költőnk nevével fémjelzett emléktúra különböző távjait.

Elismerés

Március 15. alkalmából katonai elismerésben részesült klubunk két tagja...

tovább >>


Évzáró-évnyitó taggyűlés

Sikeresen és eredményesen lebonyolításra került a nyugdíjas klub előző évet értékelő és a 2014-es év feladatait meghatározó "évzáró-évnyitó" taggyűlése.

tovább >>


Városi Nőnapi ünnepség

Március 8-án 16 órától a József Attila Közösségi Házban, a közösségi házzal együttműködve szervezzük meg a városi nőnapot. A rendezvényre minden hölgyet szeretettel várunk. HNYK elnöksége

Beszámoló közgyűlés

A Honvéd Nyugdíjas Klub éves, beszámoló közgyűlése 2014. február 21-én 15 órától...

tovább >>


Honvédségi lakásügyek..

Honvédségi lakásban bármely jogcímen lakókat érintheti a Magyar Honvédség által kiadott tájékoztatás a lakások használatával, megvásárlásával kapcsolatban. Többet olvashatsz a hírekben megtalálható hivatkozásra kattintva.

tovább >>


Túra a Szekszárdi dombságban

A BARTINA-32 teljesítménytúrán vett részt csapatunk 20145. január 18-án....

tovább >>


BARTINA-3

Klubunk kis csapata január 18-án ismét nekivág egy 32 km-es túrának. Most a Szekszárdi-dombság a cél...

tovább >>


Elfogyott a fürdőbelépő

Már a nyitás napján több ezer pályázat érkezett....

tovább >>


Polgármesteri évértékelő

Január 8-án Dr. Báldy Zoltán polgármester értékelte az elmúlt év eredményeit és szólt a város előtt álló feladatokról is

tovább >>


Polgármesteri évértékelés

Dr. Báldy Zoltán, Szabadszállás Város polgármestere január 8-án megtartásra kerülő év értékelésén vesz rész a klub elnöke a polgármesteri hivatalban. Az ott elhangzottakról és a DAR évzáró rendezvényének tapasztalatairól a januári vezetőségi ülésen és klubnapon ad tájékoztatást elnökünk

DAR értekezlet

A BEOSZ DAR vezetősége 2013. december 18-án tartja évzáró rendezvényét, melyen feldolgozásra kerülnek a régió szervezetei ez évi munkájának tapasztalatai, valamint a következő év kiemelkedő feladatai is. A rendezvényen klubunkat az elnök képviseli.

Teljesítménytúra

December 8-án a Felső Bakonyban a "Bakonyi mikulás 2013" teljesítménytúrán a 32-km-es távot teljesítette csapatunk. (Bővebben a www.baratokfc.5mp.eu honlapon)
Tisztelt látogatók!

Elköltöztünk!

2016. február 6-tól a Honvéd Nyugdíjas Klub életével kapcsolatos híreket új oldalunkon a www.hnyk.hu oldalon találjátok meg, illetve facebookon a Strázsa és a HNYK oldalán.

Ez az oldal nem szűnik meg, de frissítésre sem kerül.
Köszönjük eddigi érdeklődéseteket, kísérjétek figyelemmel a klub tevékenységéről szóló híreket az új oldalunkon.


Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub honlapján.
A klub vezetősége döntésének megfelelően új információs lehetőséggel kívánjuk tagjainkat és minden érdeklődőt tájékoztatni klubunk életéről,  aktuális híreinkről, programjainkról, a város katonahagyományairól. A honlap hasábjait fel kívánjuk használni a szabadszállási szépkorúak tájékoztatására az Őket érintő, érdeklő, esetenként "húsbavágó" kérdésekről is.
Szabadszállás városában, katonásan mondva a helyőrségben 1950-től  2004-ig diszlokáltak különböző rendeltetésű katonai szervezetek. Az MN 7038 1989-es felszámolását követően azonban ezek a katonai szervezetek  fokozatosan megszüntetésre kerültek. Az objektumok üressé váltak, de a korábban a helyőrségben szolgálatot teljesített katonák, polgári- és közalkalmazottak szívesen emlékeznek az itt töltött időre, a szép, vagy megszépült emlékekre, az itt szerzett barátokra, a mai napig fennálló kapcsolatokra.
Szabadszálláson több száz család mondhatja el, hogy egy, vagy több tagja  dolgozott, szolgált a laktanyában, mely hosszú évtizedeken keresztül a város legnagyobb munkaadója és - büszkén mondhatjuk -, a város fejlődésének egyik legaktívabb támasza volt.
A Honvéd Nyugdíjas Klub egyik legfontosabb feladatának tekinti a katonai hagyományok ápolása mellett ezen családok, valamint az elszármazott, de szabadszállási, "laktanyai gyökerekkel" rendelkezők részére tájékoztatást adni a volt helyőrség és a nyugdíjas klub életéről, működéséről.
A nyugdíjas klub a honlap nyilvánosságát szeretné felhasználni a 2015. évi jeles évforduló (az MH Gépjárműtechnikai Honvéd Szakközépiskola jogelődjének, az MN Gépjárműtechnikai Tiszthelyettes és Szakmunkásképző Iskola alapításának 40. évfordulója) méltó megünneplésének előkészítésével, lebonyolításával kapcsolatos információk továbbítására, közvetítésére is. Az évfordulós programok és "öregdiák találkozó" az immár XI. alkalommal megrendezésre kerülő Szabadszállás Helyőrségi Honvédtalálkozó keretében kerülnek megrendezésre.
A menüben található területeken igyekszünk helyt adni az emlékezésnek, a jelen és a jövő feladatainak, terveinknek.
E gondolatok jegyében kívánok kellemes időtöltést honlapunkon.

Üdvözlettel a HNYK elnöksége nevében:
Farkas Zoltán nyá. mk. alezredes,
a nyugdíjas klub elnöke
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Juhász József [ 2016-10-25 12:33 ]

Üdvözlet !1972 Juniusában vonultam be az MN 7260-ba ahol HK-rádiómüszerésznek képeztek ki.A szakaszparancsnokomJójárt Nándor Hadnagy Úr volt,a századparancsnokom pedig Dobos százados volt.Vajon mi lehet velük?
Üdvözlet: Juhász JózsefBuza Vince [ 2014-09-28 12:50 ]

Kedves Mohos Erika!

Levéltári anyagok alapján az említett időszakban az alábbi alakulatok és parancsnokok szolgáltak: 49. lövészezred: Bali Ferenc százados, Rigó János százados, Ipacs András őrnagy, Bíró Pál százados,
16. rohamlöveg zászlóalj, majd ezred: Farkas László őrnagy, Kocsis Sándor főhadnagy, Szabó Imre őrnagy,

44. tarackos tüzérezred: Varga Mihály őrnagy, Juhos Ferenc százados

Javaslom pontosítani kellene az alakulatot és a parancsnokot, így könyebben tudnánk segíteni.Kovács Ferenc [ 2014-05-11 16:15 ]

Erőt egészséget ! Találkozunk még a jubileúmi talákozó előtt 2O14.május 31.-én ! G.szd.II.szksz. 197O-1972.

Tisztelettel :Kovács FerencKecskés János [ 2014-01-15 14:27 ]

Tisztelt Farkas Zoltán Alezredes Úr!
1989-1993 közötti évfolyamban végeztem Szabadszálláson, ez év nyarán szeretnénk osztálytalálkozót szervezni. Olyan ügyben kérném a segítségét, hogy a laktanyában 2014-ben mikor lesz pontosan a nyílt nap, amikor be lehetne menni, mivel akkorra időzítenénk a rendezvényt. Kivel kell esetleg felvenni a kapcsolatot (tel. szám, email cím)? A tablók sorsáról tud esetleg valamit?
Üdvözlettel: Kecskés JánosDr Újhelyi Bertalan [ 2013-12-31 11:24 ]

Kedves barátom!

Köszönöm a honlapon megfogalmazott jókívánságokat.Várom a nyári találkozót,ott leszek.
További munkátokhoz kívánok jó egészséget,sok sikert.

Üdv.Újhelyi Berci


Üzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!